apr. 28, 2009

Apple retrage aplicatia „Baby Shaker” pentru iPhone

Firma Apple a retras un joc de 99 de centi pe nume  „Baby Shaker”  din  magazinele  sale  virtuale  iTune.

Dupa imaginile postate pe diferite site-uri, „Baby Shaker” consta intr-un desen alb-negru in creion al unui bebelus.Descrierea pe care cei de la magazinul iTunes o ofera este: „Pana cand poti rezista pansului unui bebelus ca s cauti o solutie sa il faci sa taca”. Dupa ce proprietarul iPhone-ului termina de zguduit dispozitivul, imaginea bebelusului se modifica, il locul ochilor ii apar X-uri rosii.

Au urmat proteste ale publicului, iar Centrul National al  sindromului de zguduire a bebelusilor si fundatia Sarah Jane Brian au condamnat comercializarea jocului. Aplicatia a fost creata de Sikalosoft, care a creatsi aplicatia de 99 de centi pentru iPhone „Dice Mozaic” care converteste pozele digitale in mozaicuri alb-negru formate din zaruri. Silkalosoft nu a comentat la e-mail-urile trimise privind aplicatia „Baby Shaker”, insa acesta a fost scos de pe pagina lor  de internet miercuri dupa-amiaza.

Purtatoarea de cuvant pentru Apple Natalie Kerris a confirmat ca jocul a fost vandut de luni si pana miercuri cand a fost retras, insa nu a comentat cum a primit aprobare pentru comercializare, si nici cate persoane l-au descarcat. Apple isi testeaza fiecare aplicatie, proces descris de dezvoltatorii de aplicatii ca fiind unul de lunga durata. Altii au afirmat ca Apple nu argumenteaza de ce accepta sau respinge o aplicatie.

Compania din Cupertino, California a respins aplicatiile pentru Iphone care permiteau utilizatorilor sa arunce in mod virtual cu pantofi in G.W.Bush sau sa vizioneze animatul „South Park”.  A acceptat numeroase programe care simuleaza emfaza.

Leave a comment